Open menu
NL EN

Caterpillar DD9G "QUAD" Dozer

Caterpillar DD9G "QUAD" Dozer
Mini specs
Fabrikant:
CCM
Nummer:
CCMDD9G
Schaal:
1:48
Jaar:
2018
Status:
Gesloten Editie
Gelimiteerde productie:
250

Het model van de Caterpillar DD9G Dozer in 1:48 is in 2018 door CCM uitgebracht.

Dit diecast schaalmodel van de Caterpillar DD9G "QUAD" Dozer is in een gelimiteerde oplage van slechts 250 stuks in 2018 vervaardigd door CCM in schaal 1:48. Het schaalmodel is verpakt in een luxe geschenkdoos en voorzien van een getekend certificaat. Ik ben nu als gelukkige verzamelaar in het bezit van #189.

Het in schaal 1:48 door CCM uitgebrachte diecast model van de Caterpillar D9G "QUAD" rupsdozer is een perfect verkleinde replica van de echte machine. Alle aspecten en details van de DD9G zijn weergegeven naar het gebruikelijke hoge niveau van CCM met inbegrip van de hydraulische leidingen, de open cabine is zeer natuurgetrouw en compleet ingericht: De machinist kan zo de machine starten! Verder zicht op de beide imposante motoren en natuurlijk de in het oog springende koppeling tussen beide rupsdozers om ook daadwerkelijk als QUAD Push-Pull set te kunnen opereren. Verkoopprijs US $599.95 en verzendkosten.

Een zeer compleet uitgevoerd schaalmodel en een welkome aanvulling in mijn Caterpillar D9G Rupsdozer series. Die mede door de komst van deze uitvoering nu ineens uit drie verschillende machine uitvoeringen bestaat.

Mocht u in het bezit zijn van actie foto's van de 1:1 Caterpillar DD9G "QUAD"Rupsdozer dan zie ik uw reactie graag tegemoet op info@minimovers.nl

Caterpillar DD9G "QUAD" Dozer

De Caterpillar D9G Rupsdozer, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1961, is waarschijnlijk de meest bekende bulldozer in de wereld. Er waren echter in die tijd ook een aantal speciale conversie modellen zoals bijvoorbeeld de Caterpillar D9G SXS, die was samengesteld uit twee Caterpillar D9G rupsdozers die samengevoegd naast elkaar vooraan verbonden werden met een enorm 24 voet dozerblad. De andere speciale uitvoering was de Caterpillar DD9G, ook wel bekend als de "QUAD", die opnieuw als een dubbele Rupsdozer D9G configuratie was samengesteld, maar nu achter elkaar gekoppeld.

De eerste QUAD-Trac D9G werd oorspronkelijk ontworpen door Buster Peterson van de firma Peterson Tractor Company in San Leandro, Californië, in het najaar van 1963. Het oorspronkelijke concept werd gekocht door Caterpillar en op de markt gebracht als Caterpillar DD9G in 1968. De DD9G had twee Caterpillar D353 6-cilinder dieselmotoren goed voor 770Hp en werden in de eerste plaats bedoeld om Scrapers aan te duwen zodat deze sneller dan ooit geladen werden. De Caterpillar DD9 was het meest krachtige Caterpillar Rupsdozer model tot de invoering van de Caterpillar D10 in 1978 en werd bediend door slechts één enkele operator zittend in de voorste Rupsdozer die was uitgerust met alle benodigde bedieningsfuncties voor beide eenheden.

De DD9G voorste machine, bestuurd door de machinist, kreeg als prefix 90J; de achterste machine 91J voor het serienummer mee. De 6DD9G werd in 1974 opgevolgd door de Caterpillar DD9H.

De Caterpillar DD9 was het meest krachtige Caterpillar Dozer model tot de invoering van de Caterpillar D10 in 1978 en werd bediend door slechts één enkele operator zittend in de voorste Dozer die was uitgerust met alle benodigde bedieningsfuncties voor beide eenheden.

De foto's zijn gemaakt door David Maginnis

Binnen deze serie