Open menu
NL EN

Caterpillar D9T Dozer

Caterpillar D9T Dozer
Mini specs
Fabrikant:
CCM
Nummer:
CCMD9T
Schaal:
1:48
Jaar:
2010
Status:
Gesloten Editie
Gelimiteerde productie:
110

Het model van de Caterpillar D9T Dozer in 1:48 is in 2011 door CCM uitgebracht.

Door Classic Construction Models is in het prille begin van 2011 de Caterpillar D9T Dozer uitgebracht in een gelimiteerde oplage van totaal slechts 275 stuks in de “Precise 1:48 scale Brass construction” series.

Er zijn drie verschillende uitvoeringen verschenen:

  • Caterpillar D9T Standaard Dozer Verkoopprijs: $1395.00 Limited Edition van 110 stuks  
  • Caterpillar D9T Dozer met Lier Verkoopprijs: $1495.00 Limited Edition van 80 stuks  
  • Caterpillar D9T WH Dozer in Vuilstort uitvoering Verkoopprijs: $1495.00 Limited Edition van 85 stuks  

Alle schaalmodellen zijn stuk voor stuk met de hand vervaardigd uit Messing (Brass) in schaal 1:48. Bij elk exemplaar is de luxe geschenk verpakking voorzien van het serie nummer, zit er een apart certificaat in de vorm van een mini full color brochure met alle technische informatie bij en is het nummer aangebracht op de onderkant van het schaalmodel.

Ik ben nu in het bezit van de Caterpillar D9T Dozer in de Standaard uitvoering voorzien van nummer #71.

Dit schaalmodel is met recht een meesterwerk te noemen. Enkele van de vele bijzonderheden van dit unieke model zijn een verstelbare enkelvoudige ripper, een Semi-U blad, individueel gelinkte metalen rupsen, werkende spanninghouders voor de rupsen, volledig functionele bogeys, te openen panelen van het motorhuis, een gedetailleerde operators cabine met eveneens te openen cabinedeuren. Het model van deze Caterpillar D9T Dozer is compleet gemaakt door het te voorzien van de lichtunits, handgrepen en railingen en hydraulische leidingen. Strak gelakt, mooi afgewerkt en voorzien van alle type aanduidingen.

Kost een paar cent, maar dan heb je ook een echt collectors item in je verzameling. Ik ben verliefd!

Caterpillar D9T Dozer

De Caterpillar D9T Dozer werd in 2004 geïntroduceerd als de opvolger van de Caterpillar D9R Dozer.

De Caterpillar D9T Dozer is ontworpen voor veeleisend werk.De duurzame constructie van de Caterpillar D9T is met zijn 47900kg bedrijfsgewicht zeer geschikt voor zware werkomstandigheden.

De Caterpillar D9T Rupsdozer heeft een Caterpillar C18 motor met Advanced Combustion technieken voor emissiereductie (ACERT) en Air-to-Air Na Cooler (ATAAC) produceert 410 pk vliegwiel (FWHP). Hij wordt standaard geleverd met 61 cm tracks, koppelomvormer, differentiële sturing, en een drie snelheden vooruit, drie achteruit powershift-transmissie. Hij is uitgerust met universeel en rechte universele dozer bladen.

In combinatie met de Caterpillar C18 ACERT motor voor uitmuntende prestaties met 306 kW vermogen aan het vliegwiel, laag brandstofverbruik en conform de emissiedoelstellingen met behulp van ACERT technologie houdt hij het werk aan de gang, met de betrouwbaarheid en lage bedrijfskosten die u van elke Caterpillar D9T Dozer mag verwachten. De Caterpillar D9T Dozer werd alleen geproduceerd in Amerika, met "RJS" serie nummer prefix.

Deze review is mede tot stand gekomen door de achtergrond informatie en foto's van Ad Gevers, Huub van Dijk,Graham & junior May en Kenny "SoCal" Rudenski.

PDF Caterpillar D9T Rupsdozer AEHQ5591-02 (7-07)

Binnen deze serie