Open menu
NL EN

Caterpillar D9G Rupsdozer "Jac. Rijk"

Caterpillar D9G Rupsdozer "Jac. Rijk"
Mini specs
Fabrikant:
RR Models
Nummer:
RR13.21
Schaal:
1:50
Jaar:
2016
Status:
Gesloten Editie

Het schaalmodel van de Caterpillar D9G in 1:50 is in 2016 uitgebracht door RR Models.

Het schaalmodel van de Caterpillar D9G "Jac. Rijk" Rupsdozer in 1:50 is in een zeer beperkt aantal op speciaal verzoek van enkele Die Hard fans in deze uitvoering van het Nederlandse grondverzetbedrijf Jac. Rijk uitgebracht door Roger Renault, beter bekend als de firma RR Models uit Frankrijk.

Voor de oplettende kijker: De juiste Caterpillar type aanduidingen en de Jac. Rijk belettering worden nog nageleverd door RR Models en moeten dus nog aangebracht worden

Normaal gesproken koop ik alleen de “AF” fabriek uitvoering van een schaalmodel en geen model in een klant uitvoering, maar gezien mijn link met dit Zeeuwse grondverzetbedrijf was het, ondanks het prijskaartje, geen moeilijke beslissing en krijgt deze Caterpillar D9G naast mijn Caterpillar 657 Scraper een prominente plaats in mijn verzameling.

Caterpillar D9G Rupsdozer "Jac. Rijk"

De Caterpillar D9G Rupsdozer werd geïntroduceerd in 1961 en werd alleen in Amerika gefabriceerd. Hij was de opvolger van de Caterpillar D9E.

De machine heeft een Caterpillar D353 turbo charged zes cilinder motor die 385 flywheel HP produceert. Het bedrijfsgewicht bedraagt 31.072 kg en een breedte van 3.10m. De D9G machines kregen als prefix 66A voor het serienummer mee. De productie stopte in 1974 en toen werd het model opgevolgd door de Caterpillar D9H.

Binnen deze serie